Tif Group – Usi si Porti Metalice Antifoc si Simple

TIF Group este unul dintre cei mai apreciati furnizori de porti destinate cladirilor civile si industriale

Cortine Rezistente la Foc cu Glisare Verticala

Cortine rezistente la foc cu glisare verticala

Tipologie:

  • E 120 minute
  • EW 120 minute
  • EI 120 minute cu ansamblu de sprinklere
 

Caracteristici:

Cortinele rezistente la foc BSV 55 si BSV 55.1, produse in Germania de Clauss Markisen Projekt GmbH, sunt proiectate pentru a controla raspandirea incendiilor intre compartimentele unei cladiri si pentru a asigura protectia la foc a traseelor de evacuare din cladire, in caz de incendiu. Ele sunt testate conform EN 1634-1 (pana la 120 minute rezistenta la foc) si agrementate in Romania – clasa E 120 minute si EW 120 minute (conform Agrement Tehnic 017-03/056-2011). Procedeul de protectie la foc pe baza de cortina rezistenta la foc tip BSV 55 si ansamblu de sprinklere, agrementat in Romania (Agrement Tehnic 017-03/057-2011), permite atingerea performantei de rezistenta la foc EI 90 (etanseitate la foc si izolare termica 90 minute).

Ca mod de functionare, cortinele rezistente la foc BSV 55 si BSV 55.1 sunt elemente de protectie la foc ce au pozitia “normal deschis”. Declansarea inchiderii cortinei poate fi facuta de senzori de fum locali, de o centrala de fum sau de un sistem de alarma in caz de incendiu. De asemenea, se poate monta un buton protejat care poate declansa inchiderea cortinei independent de sistemele de alarma ale cladirii. Coborarea cortinei se realizeaza cu o viteza controlata si poate fi gravitationala (fail safe) sau cu ajutorul motorului incorporat. Se poate livra si un sistem de acumulatori, care asigura operabilitatea cortinei (pentru un timp limitat) chiar si in cazul penelor de curent.

Stalpii laterali ai cortinei rezistente la foc si carcasa superioara pot fi integrate in placarile peretilor si plafoanele false, cortina devenind cvasi-invizibila, in pozitia deschis (standby).

Cortinele automate rezistente la foc BSV 55 si BSV 55.1 pot fi o alternativa de cost scazut si gabarit redus la voluminoasele usi metalice glisante rezistente la foc, la tamplaria cu vitrare rezistenta la foc, la usile sectionale sau rulou rezistente la foc etc.